EDITORIAL

linia_914

Ja arriba final d’any i ara és el moment de visualitzar com acabarem, entre altres, les nostres relacions fiscals habituals. Les nostres declaracions de l’impost de la renda i l’impost sobre societats han d’estar planificades amb anticipació per tal de buscar (dins de la legalitat establerta) les millors opcions de tributació.

En aquest sentit, i de cares al 2017, no deixa de ser curiós de quina manera “llegeixen” l’evolució de l’economia i les seves magnituds determinats ministres de Madrid …

>> Llegir més

ESTALVI FISCAL

Tot i que les novetats fiscals per a aquest any no són destacables a causa de tot el temps que hem estat sense govern, quan falta poc més d’un mes del tancament de l’exercici, arriba l’hora de recapitular i decidir si s’anticipen determinades operacions abans no acabi l’any o bé es retarden per a l’any següent. Per aquest motiu, tot seguit us fem arribar algunes recomanacions i també alguns advertiments sobre determinats aspectes que no s’han de perdre de vista per assegurar un bon estalvi de la factura fiscal, tant de les persones físiques com de les entitats jurídiques.

IRPF: La principal novetat per a aquest any 2016 ha estat la rebaixa de les retencions dels salaris, tot i que aquesta rebaixa ha representat un augment de pocs euros en els ingressos de la nòmina mensual dels treballadors…

>> Llegir més

SAPIGUES, …

L’escriptor Joan Oliver (1899-1986), que firmava amb el pseudònim Pere Quart els seus poemes, ha rebut un seguit d’homenatges aquests darrers mesos, amb motiu del 30è aniversari de la seva mort.

Preocupat pel devenir dels humans, va deixar-nos una herència de versos irònics, punyents, reflexius i a vegades càustics, que no perden valor al cap dels anys. Són clars, directes, sense embuts, amb una càrrega moral que interroga i esperona els lectors.

>> Llegir més