Circular- Editorial -19/19


EDITORIAL DE NADAL – desembre de 2019

 

Arribant a final d’any (com és habitual, d’una manera atropellada i quasi sense donar-nos-en compte, algú hauria d’estudiar si realment el desembre es un mes de 31 dies de 24 hores…) és moment de fer balanç i avaluació del que ens ha passat.
Si bé això és cert, crec que podríem donar-li la volta a l’argument i proposar-nos aquest moment de final d’any com una fita en el planejament de quin ha de ser el nostre futur, de quin ha de ser el nostre Pla Estatègic (PE) en un sentit ample. Erròniament s’associa la figura del PE únicament a l’empresa, quan és tant o més necessari en qualsevol àmbit de les nostres vides.
És clar que ja només l’exercici de donar voltes al nostre PE, de pensar en quins punts podem incidir per millorar tant qualitativament com quantitativament la nostra performance general ens serà de molta utilitat. La definició dels vectors motrius i dels vectors directors és la primera pedra del camí per assolir les fites desitjades.
I com a un procés a seguir per aconseguir-ho podríem fer:

  • Primer. Establir el diagnòstic de la nostre situació actual. Aquest és el On som?
  • Segon. Definir els nostres objectius. Aquest es el Què volem ser?
  • Tercer. Plantejar què farem per arribar a allò que volem ser. Aquest és el Què farem per arribar-hi?

I començar fent alguna cosa. Com s’ha dit sempre el primer pas sempre és el més important (sense aquest no existeix el camí), però millor que després en vinguin més…
I marcar objectius que estiguin al nostre abasst, que progressivament ens portin cap on volem anar. Moltes vegades és molt millor anar de fita en fita, que no pas plantejar objectius díficilment a l’abast.
I ben acompanyats. Com aquella dita que fan servir els nostres grans mestres de la cuina, els Germans Roca, Si vols anar ràpid vés sol, si vols anar lluny vés acompanyat. La companyia (en sentit ample) ens ha d’ajudar en el nostre camí.
És per això que és tan important allò que ens deien les nostres àvies d’anar sempre amb bones companyies…i que de mica en mica s’omple la pica…
Bon Nadal de tots els professionals de PAREDES ASSOCIATS!!