Circular- Editorial -17/21


EDITORIAL DE NADAL – desembre de 2021

Arribat aquest moment, miro enrere i llegeixo el que vaig escriure l’any passat. Era el primer Nadal de COVID i mai ens hauríem pogut imaginar que, després d’un any, estaríem encara condicionats en tots els nostres actes (tant empresarials com socials) per aquesta pandèmia.

Dit això, aquest any no tinc ganes de queixar-me (de les nostres administracions públiques, tant tributàries com no tributàries, de la dificultat d’interpretació de les normes o de la constatable carència de valors en la societat), sinó que vull posar en valor, aprofitant la col·laboració anual de l’escriptor i erudit Antoni Dalmases, el vers de Nadal.

El vers de Nadal, aquella obligació que teníem els nets davant dels nostres avis i els fills davant dels nostres pares de pujar a la cadira i veure tothom des de dalt amb un nus a la gola.

Moment màgic, perspectiva privilegiada, silenci respectuós… som-hi! Per això tant hem practicat! I acabat el breu episodi (que a vegades se’t feia llarg), un esclat de joia, felicitacions i certa transacció dinerària…

Curiosa tradició, que no hauríem de perdre, i menys ara que cada vegada s’estan fent més necessaris els cursos d’oratòria i de com parlar en públic. És curiós com som, deixem de banda les nostres tradicions per anar a buscar alternatives forçades i amb pretensions de modernitat.
Estaria bé que aprofitant el dinar de Nadal d’aquest any, cadascun de nosaltres es preparés un petit vers (o pensament), pugés a la cadira i es deixés anar…

En fi, com deia aquell, que la força (i l’alegria) ens acompanyi!
Bones festes de tot l’equip de PAREDES