Circular informativa 15/15


AUTÒNOMS 2015: CANVI DE BASE DE QUOTA I COBERTURA DE CONTINGÈNCIES

 
Us comuniquem que durant el mes d’octubre (abans de l’1 de novembre) teniu l’oportunitat de modificar la base de cotització del Règim Especial de Treballadors Autònoms i la quota a pagar, dins dels límits permesos atenent la vostra edat. Aquesta modificació tindrà efectes a partir de l’1 de gener de 2016.

Adjuntem, a títol d’exemple, l’escala comparativa amb algunes opcions (imports vigents a 2015):
 

circular_15_2015_taula

 
* 29,90 % = 29,80 % + 0,10 % (per als autònoms sense protecció per contingències derivades d’accidents de treball, malalties professionals i cessament d’activitat).

Aprofitem per informar-vos que el projecte de llei de Pressupostos Generals per a l’any 2016 preveu incrementar les bases màximes i mínimes de cotització en un 1% aproximadament.

Així mateix, us recordem que la Tresoreria General de la Seguretat Social podrà incrementar anualment i de forma automàtica la vostra base de cotització en el mateix percentatge que s’augmenti cada any les bases màximes de cotització en aquest règim especial, amb el límit màxim aplicable al treballador, prèvia sol·licitud abans del dia 1 de novembre.

També us informem que podeu optar per la cobertura de les contingències professionals, accident de treball i malaltia professional, i de la protecció per cessament d’activitat abans de l’1 d’octubre (fins al 30 de setembre).

Si esteu interessat en modificar la base de cotització o quota, i/o optar per les cobertures esmentades, us agrairem que ens ho feu saber al més aviat possible.

Per qualsevol aclariment no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Girona, setembre del 2015