Circular 23/17 · 11 de desembre del 2017


EDITORIAL DE NADAL 2017

Arriba el Nadal, arriba el final d’any… moment de reflexió, de punt d’anàlisi del que hem fet i punt de partida del que farem. Amb tot això, i de manera molt prosaica, no hem de perdre de vista que encara ens queda temps per poder mirar de racionalitzar la nostre càrrega tributària. És per aquest motiu que us fem arribar els nostres consells de cares a poder reduir la vostra tributació tant a nivell de l’impost de la renda com a nivell de l’impost sobre societats per a aquest exercici 2017.

Amb la línia marcada per les autoritats tributàries aquests últims anys, seguim amb aquesta filosofia de pressió continua i creixent cap a l’empresa i l’empresari (és a dir, cap a qualsevol forma d’organització empresarial, per petita que sigui). L’increment furibund de la gestió tributària basada en el creuament de dades i operacions porta a una implacable profusió de requeriments (petits o grans, d’un color o d’un altre) que fa irrespirable la gestió normal d’un negoci. Tot això amb un recordatori fet per una coneguda organització no governamental que aclaria que 34 de les 35 empreses de l’IBEX 35 tenen filials en paradisos fiscals… (sí, sí, ho heu sentit bé).

Curiosa també la manera d’actuar del Govern Espanyol quant al Reial decret llei urgent que facilita el canvi del domicili social de les empreses domiciliades a Catalunya, de la nit al dia (per garantir “la llibertat d’empresa”…s/c).. Un tràmit que, en condicions normals per a una societat anònima, podria tardar uns dos mesos (publicació, termini d’un mes, etc.) per màgia pura s’ha automatitzat… Però potser encara més salvatge que aquesta normativa, que conculca el dret dels accionistes i es passa “pel forro” la normativa de societats de capital, es la interpretació que el canvi de domicili social porta aparellat que un territori perdi el PIB de les empreses en qüestió. Com em deia un client anglès fa uns dies, algú es creu que el PIB d’un territori es pot “esfumar” amb un “xisclar” de dits, en minuts? En aquest sentit la pregunta és, quants llocs de treball han marxat de Catalunya? Quantes instal·lacions industrials han marxat de Catalunya? El mateix sindicat de tècnics del Ministeri d’Hisenda ha recordat que aquest impacte és “pràcticament inexistent”, en fi…
Ja en la línia d’aprofitament dels avantatges que ens donen les noves tecnologies, aquest any hem pogut obrir la nostra finestra virtual amb els nostres clients, refermant-nos en la nostra aposta tecnològica. D’altra banda, la nostra filiació internacional amb GMN International ens està obrint les portes del món a nosaltres i als nostres clients.
Bé, amb l’idea clara que les coses més importants no s’aconsegueixen ni amb diners ni amb la força, sinó amb la feina ben feta, la passió i el bon fer, us desitgem de part de tot el nostre equip humà un molt Bon Nadal!!

Bé, sempre s’ha dit que millor no preocupar-nos d’allò que no podem solucionar. Doncs està ben clar, preocupem-nos d’allò que depèn de nosaltres, que, bàsicament, representa tenir una actitud positiva i alegra.