Circular informativa 18/18 · 19 de setembre del 2018


INCORPORACIÓ AUTÒNOMS SISTEMA RED

Us recordem que a partir del dia 1 d’octubre els treballadors autònoms hauran de realitzar els seus tràmits per via electrònica, inclosa la recepció i signatura de notificacions. La via electrònica es realitza a través del certificat digital obtingut a nom de l’autònom persona física.

L’Ordre Ministerial ESS/214/2018 estableix l’obligatorietat dels treballadors per compte propi o autònoms a incorporar-se al Sistema RED (circular 10/18). No obstant això, per complir amb aquesta obligació el treballador por optar per acollir-se a aquest sistema i gestionar els seus tràmits a través d’un autoritzar RED o bé, fer ús directament dels serveis electrònics disponibles en la Seu Electrònica de la Seguretat Social (SEDESS). Aquesta obligatorietat s’estén per a la recepció de les notificacions, és per això que per consultar-les i signar-les s’haurà d’accedir al corresponent servei a la SEDESS.

Si desitgeu que realitzem els tràmits d’obtenció del certificat digital, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.